2008. október 3., péntek

Házvásárlás gondolata II.rész

Előbb utóbb a pletyka elég erőteljesebb lett, már más is mondta hogy eladó lesz a szembe ház, sőt hogy el fogják árverezni stb. Na jó, mondom most már akkor felhívom a srácot aki ott lakik, mert gyerekkori jóbarátom, nehogymár lecsússzunk a dologról. Azt mondta, igen majd elszeretné adni de nem most. (ő még nem tudta hogy árverés alatt áll a ház a jelzáloghitel miatt). Hát jól van gondoltam majd csak jelentkezik. Elvégre még így elvagyunk hol anyuméknál, hol pedig anyósoméknál, bár ez azért mégsem olyan mintha saját otthonunk lenne...
Eltelt fél év, hoppá, erősödik a dolog, tényleg eladó lesz a ház. Igenám, de a másik tulajnak nyoma veszett!!! Hogy találjukmeg? Igen fogas kérdés, még a saját családtagjai sem tudnak róla...Így elég nehéz lesz, nekünk meg nagyon tetszik a ház. A férj beengedett minket megnéztük nagyon jól van kialakítva bár a festés ráfér, de ezzel együtt nagyon szépen meg lehet csinálni. Építészi szakértői szemmel is megnézték tényleg megfelelel, nem fog a fejünkre dőlni.
Most akkor mi is van? Eladó egy ház de nem lehet megvenni a másik tulaj nélkül elég zűrös...de nem adtuk fel.
Felhívtuk az önkormányzatunknál a közjegyzőnőt, és ő mondta hogy meghatalmazással elvileg ki lehet kérni a címét ha bejelentette az újat. Hú ez már reményt adott , gyors megírtuk a meghatalmazást, és hoppsz kiadták a címét, óriási szerencsénk volt hogy a nő éppen júliusban jelentette be az új címét, hurrá!!!! Újra reménykedtünk! Ez már egy jel hogy sikerül megtalálni.
Írtunk neki egy levelet, hogy nehogy letámadjuk a személyes találkozóval, a levelet elvittük a megadott címre, de ott aztán senki nem volt:))))))) Mondom ezt nem hiszem el, becsengettünk a szomszédba, és mondtuk hogy kit keresünk, de azt mondták hogy ott egy nagyon idős néni lakik. na mondom akkor itt nem lakik az már tuti, mert ő nem idős, aztán mondta a csaj, hogy egy hölgy lakik vele aki segít neki gondozni, hurrrááá igen ő az ő lehet az csakis ő megvan a másik tulaj!!!! Megkértük, ha látja, adja oda neki a levelünket. Igazából nem sok reményt fűztem a dologhoz, vagy odaadják neki vagy nem, vagy ő az vagy nem. A remény továbbra is bennem élt...
Buszon hazafelé menet csörög a telefonom...Ismeretlen szám...Ki lehet az? Igen, igen a tulaj, megkapta a levelem és beleegyezik az eladásba, csak nem érti hogy sikerült nekünk megtalálni őt, 2 éve lécelt le, hát mondom hivatalos úton blablabla, Igen hurrá megvan a másik tulaj, beleegyezik!!!!!
Egy akadály elhárítva....

Nincsenek megjegyzések: