2008. október 3., péntek

Házvásárlás gondolata I.rész

Többek között a házvásárlás lépéseiről, átalakításáról szeretnék írni a blogomba, na és persze ha összejön a baba, akkor ő róla is!

Az esküvő után sokat gondolkoztunk azon a férjemmel, hogy vidéken ahol most élek, vagy a fővárosban ahol a férjem lakott ott lakjunk majd. Egyszerű volt a döntés, vidéken. Imádjuk a falunkat, szép, rendezett, igazi otthonnak való, nem ez a koszos, poros Budapest. Bár dolgozni mindketten Pesten dolgozunk, de sose lehet tudni, nem szeretnék örök életemre Pesten dolgozni.
Álmodtam egy kertről, egy családi házról, egy udvarról...Annyira jó lenne ha összejönne!
Aztán pont az utcánkban volt egy telek, aminek utána jártunk, hogy eladná-e a tulaj. Mindkettő idősebb már és nekünk nagyon jó lenne ott házépítésbe fogni, nagyon tetszett. Persze azt mondta a tulaj hogy nem eladó majd talán 1-2 év múlva ....Persze ebben a pillanatban szívtam a fogam , hogy persze mert nem jön össze a telek stb, de aztán átgondolva a dolgot mégis jobb hogy nem jött össze a dolog, egyrészt miből vettük volna meg ha kb 3-4 millió lett volna a telek, akkor még hol van hozzá a ház amit ráhúzunk? Szóval utólag jobb is hogy nem adták el. Gondoltuk, majd lesz valami biztosan , talán egy meglévőt kellene megvenni és kicsit átalakítani. Na jó de ezt is miből??? A mai világban már a fiataloknak nagyon nehéz megoldani a lakást hacsak fel nem vesznek hitelt és abból...Lottó nyeremény nélkül nagyon nehéz!
Mivel falu helyen lakunk a pletykák hálistennek az idősebb aszonyoknak köszönhetően szállnak....Fülünkbe jutott hogy a mostani házunkkal szemben valószínű hogy eladó lesz egy ház, de még nem nem nagyon éltem bele magam a dologba, mert ugye a pletyka az csak pletyka marad...

Nincsenek megjegyzések: